Nákup nad 100 € ZĽAVA 7 %, nad 140 € 9 % a nad 180 € 11 %! Zľavový kód zadajte v košíku. Akcia platí na všetky označené produkty.

Ako vybrať osvetlenie do kuchyne a nad jedálenský stôl?

Keď vyberáte osvetlenie do kuchyne a nad jedálenský stôl, existuje niekoľko faktorov, na ktoré by ste sa mali zamerať, aby ste zaistili, že si zaobstaráte správny produkt.

Ako vybrať osvetlenie do kuchyne a nad jedálenský stôl?

Tieto faktory sú: účel, funkcia, dizajn a cena.

  • Účel: Prvá vec, na ktorú by ste sa mali zamerať, je účel osvetlenia. Má slúžiť ako hlavný zdroj svetla v miestnosti alebo ako doplnkové osvetlenie? Má byť teplé alebo studené svetlo? Tieto otázky vám pomôžu určiť typ osvetlenia, ktoré potrebujete.

  • Funkcia: Ďalším dôležitým faktorom je funkcia osvetlenia. Chcete osvetlenie s nastaviteľným jasom alebo stmievateľné osvetlenie? Má byť osvetlenie vodeodolné alebo odolné proti vlhkosti? Tieto funkcie by ste mali zvážiť podľa toho, ako budete osvetlenie využívať.

  • Dizajn: Osvetlenie by malo byť tiež štýlové a zapadať do celkového dizajnu Vašej kuchyne. Zvážte, či chcete tradičný alebo moderný štýl, a aký druh materiálu by sa Vám páčil (napr. kov, drevo alebo sklo)

  • Cena: Nakoniec je dôležité zvážiť cenu osvetlenia. Osvetlenie môže byť cenovo náročné, ale existujú aj cenovo dostupné možnosti, ktoré poskytujú rovnaké funkcie a výkon. Je dôležité nájsť rovnováhu medzi kvalitou a cenou.

Vybrať správne osvetlenie pre Vašu kuchyňu a jedálenský stôl môže byť náročné, ale stačí sa držať týchto základných pravidiel a zvážiť všetky faktory, ktoré sú pre vás dôležité. Niekoľko tipov na záver:

  1. Kombinujte niekoľko zdrojov svetla pre maximálnu funkčnosť a štýl. Môžete napríklad použiť stropné svetlo ako hlavný zdroj svetla a pridať podhľadové alebo stolové lampy ako doplnkové.

  2. Zvážte umiestnenie svetiel. Osvetlenie nad jedálenským stolom by malo byť dostatočne vysoko, aby nedošlo k oslneniu, ale dostatočne nízko, aby dodalo dostatok svetla.

  3. Využite LED svetlo. LED svetlo je úsporné, trvanlivé a poskytuje vynikajúci svetelný výkon.

Vyberajte zo širokej škály osvetlenia v našom e-shope Riteli.sk, kde nájdete ako tradičné, tak aj moderné možnosti pre vašu kuchyňu a jedálenský stôl. Uistite sa, že si vyberiete správne osvetlenie pre svoje potreby a životný štýl, a užite si jasné a štýlové prostredie vo svojej kuchyni.