Nákup nad 100 € ZĽAVA 7 %, nad 140 € 9 % a nad 180 € 11 %! Zľavový kód zadajte v košíku. Akcia platí na všetky označené produkty.

Ako správne zapojiť svetlo?

Inštalácia svetiel môže byť jednou z najdôležitejších častí na výber správneho osvetlenia. V tomto článku sa dozviete, ako inštalovať svetlá zo-shopu Riteli.sk a tiež ako správne zapojiť drôty.

Ako správne zapojiť svetlo?

Krok 1: Výber správneho osvetlenia

Výber správneho osvetlenia pred inštaláciou je základ. Majte na pamäti, že existuje mnoho typov svetiel, ako sú stropné svetlá, nástenné svetlá, orientačné svetlá alebo lampy a lampičky. Vyberte si svietidlo, ktoré vyhovuje vašim potrebám a ktoré sa hodí pre miesto, kde ho budete inštalovať.

Krok 2: Príprava inštalácie

Pri príprave na inštaláciu je dôležité zaistiť, aby ste mali všetky potrebné nástroje a materiály podľa návodu konkrétneho osvetlenia. Budete potrebovať elektrický kábel, svorkovnicu, skrutky, skrutkovač a svetlo. Väčšina svetiel, ktoré na e-shope nájdete má už svorkovnicu, kábel, hmoždinky a skrutky súčasťou balenia. Je tiež dôležité odpojiť elektrický prívod, aby ste sa vyhli nebezpečenstvu úrazu elektrickým prúdom.

Krok 3: Inštalácia svetla

Teraz môžete začať s inštaláciou svetla. Najprv umiestnite svetlo na stenu a zaistite ho skrutkami. Potom pripojte elektrický kábel k svetlu a svetlo pripojte k elektrickej sieti pomocou svorkovnice.

Krok 4: Správne zapojenie drôtov

Aby bolo možné správne zapojiť drôty, je nutné mať znalosti elektroinštalácie. Najprv pripojte žltý a zelený drôt (označený ako PE) k svorkovnici, ktorá slúži ako uzemnenie. Potom pripojte čierny drôt (označený ako L) k svorkovnici fázy a červený drôt (označený ako N) k svorkovnici nulového pólu. Tieto drôty pripojte k svorkám na svetle. Potom starostlivo skontrolujte všetky spoje a uistite sa, že sú pevné a bezpečné.

Inštalácia svetiel z e-shopu Riteli.sk je jednoduchým procesom, pokiaľ budete postupovať podľa týchto krokov.

Je dôležité vybrať správne svetlo, mať všetky potrebné nástroje a materiály a správne zapojiť drôty, aby bola inštalácia bezpečná a úspešná.

Záver: Pokiaľ nemáte znalosti elektroinštalácie, je vhodné nechať inštaláciu svetiel na odborníkovi.